:: Pagina anterioară :: Index SHMS :: Contact
DIPLOME
 
:: Certificate și diplome
:: Diplome universitare
:: Diplome postuniversitare
:: Diplome de masterat


ȚĂRI

:: Australia
:: Elveția
:: Italia
:: Marea Britanie
:: Noua Zeelandă
:: Spania
:: SUA


SPECIALIZĂRI

:: Afaceri
:: Tehnologie
:: Ospitalitate
:: Design
:: Alte specializări

 

  

ȘCOALA ELVEȚIANĂ DE MANAGEMENT HOTELIER
(SWISS HOTEL MANAGEMENT SCHOOL/SHMS)

Campus universitar Leysin (hotelurile școală Mont-Blanc Palace și Belvedere)

Cursurile 2018 încep de două ori pe an, respectiv din datele de 5 februarie (durată până la 8 iunie) și 3 septembrie (durată până la 25 ianuarie 2019) - termen limită pentru înscrieri - cu cel puțin 3 luni înaintea începerii acestora. Reprezentanța SHMS în România – Centrul European de Cultură, București /Brașov
.

Diplomă Elvețiană Postuniversitară (PGD Diploma)
cu una dintre urm
ătoarele specializări:

 • Management Hotelier Operațional (Hotel Operations Management)

 • Management Hotelier și Organizare de Evenimente (Hotel and Events Management)

 • Management Hotelier și în Restaurație (Hotel and Restaurant Management)
   

Durată cursuri: 4 luni (activitate didactică) + 4-6 luni/an practică profesională plătită în hoteluri sau restaurante de lux din Elveția sau alte țări - opțional; salariu în Elveția de minimum 2.172 Frs./lună, din care se scad taxele de cazare, masă, asigurare medicală, impozite; rămâne pentru cheltuieli personale un venit net de cel puțin 1.100 – 1.400 Frs./lună
Cerințe:

Cunoașterea aprofundată a limbii engleze (TOEFL 500  /  173 bazat pe calculator / IELTS 5.0 / peste 50 puncte la testul SHMS/OOPT) + diplomă de licență în turism sau în alt domeniu (Administrație, Artă și Cultură, Știință etc.) SAU diplomă de bacalaureat + 3 ani experiență într-o muncă de conducere în turism sau în orice alt domeniu.

Cost anual:

30.400 Frs. - taxă școlarizare + cazare în cameră dublă standard + masă + 3.100 Frs/3.150 Frs. reprezentând costuri înscriere, week-end introductiv, legitimație de student, îndrumare academică, acces facilități (bibliotecă, internet, sală gimnastică, disco/bar), două excursii sau vizite profesionale, suport cursuri, permis rezidență, asigurare medicală, asigurare pentru pagube aduse unei terțe persoane, servicii de consiliere pe probleme personale și medicale, asistență post-absolvire, TVA + 1.500 Frs. (garanție/depozit returnabil la absolvire. Acesta servește de asemenea pentru acoperirea taxei de asigurare medicală în valoare de 135 Frs/lună pentru studenții ce își efectuează practica profesională în Elveția).


IMPORTANT !
Costuri suplimentare pentru confort sporit, după cum urmează: 2.050 Frs. pentru loc în cameră dublă de lux (cu baie proprie); 3.050 Frs. pentru cameră single standard; 3.500 Frs pentru loc în cameră de lux superioară (mai încăpătoare, cu baie proprie, TV și DVD); 4.200 Frs. pentru cameră single de lux; 5.050 Frs. pentru cameră single de lux superioară. Pentru loc de cazare în cameră triplă, se vor scădea 500 Frs. Locul în una dintre camerele cu confort sporit menționate anterior comportă plata integrală cât mai curând după înscriere, întrucât numărul acestora este limitat și se ocupă pe bază de “primul sosit, primul servit”.

Plata integrală efectuată cu cel puțin 125 de zile înaintea începerii cursului comportă o reducere de 5 % din costurile totale privind taxa de școlarizare, cazarea în cameră dublă standard și masa.

 

 

AVANTAJE

     pentru tinerii români care dețin o diplomă de licență și care doresc să se reprofileze urmând unul dintre cursurile postuniversitare de ospitalitate ale SHMS

 • Elveția, situată în centrul Europei, la o distanță de zbor de o oră față de Paris, Roma sau Madrid, reprezintă țara turismului prin excelență, nu numai datorită peisajului său natural încântător, dar și a serviciilor de ospitalitate de cea mai înaltă calitate, cu o tradiție veche de peste 100 ani.

 • SHMS face parte din cel mai mare holding educațional privat din Elveția, Swiss Education Group (SEG), care cuprinde în prezent cinci școli de ospitalitate, cu șapte campusuri și peste 5000 de studenți anual. Limba de predare în școlile SEG este engleza, iar studenții acestora provin din peste 80 de țări.

 • În semn de recunoaștere a contribuției sale la dezvoltarea învățământului superior din domeniul turismului, SEG a devenit în 2012 membru afiliat al UNWTO (United Nations World Tourism Organisation).

 • SHMS se bucură de o largă recunoaștere internațională, fiind acreditată de : ASEH (Asociația Școlilor de Hotelărie din Elveția), University of Derby, Marea Britanie - pentru programul de licență și de masterat -, și EduQua (Certificare de calitate pentru instituțiile de formare continuă și învățământ superior din Elveția). În plus, SHMS este afiliată următoarelor asociații și organizații internaționale: CHRIE, Council on Hotel, Restaurant and Institutional Education; EURO-CHRIE, European Chapter of Council of Hotel Restaurant & Institutional Education; EUHOFA, European Association of Hotel School Directors; Institutul de Ospitalitate (HSMAI, Hospitality Sales & Marketing Association International); AVDEP, Lake Geneva Swiss Private Schools; SFPS, Swiss Federation of Private Schools; SPSR, Swiss Private School Register.

 • Absolvenții români ai unei facultăți, indiferent de profilul acesteia, au posibilitatea de a opta pentru oricare dintre cele 4 specializări postuniversitare oferite de SHMS la Leysin. După absolvirea programului postuniversitar ales, tinerii se pot înscrie fie la un curs de masterat MSc de Management Internațional în Ospitalitate oferit de SHMS (în colaborare cu Universitatea Derby din Marea Britanie – care, în clasificarea “The Guardian Higher Education Network QS Rankings 2017 for Hospitality and Leisure Management”, SHMS ocupă locul 8 din lume), cu o durată de un an, fie la cursul de masterat executiv oferit de SHMS și concentrat asupra Afacerilor Internaționale cu specializare în Management hotelier și organizare de evenimente; management hotelier operațional; management hotelier și al restraurației.

 • Campusul universitar SHMS de la Leysin oferă studenților numeroase facilități - amfiteatre și clase spațioase; iPad personal; săli de calculatoare cu acces gratuit la internet; iPad personal, materiale didactice și îndrumare academică; salon de înfrumusețare, spa și saună; bibliotecă conectată prin internet la nenumărate biblioteci universitare din lume și în primul rând la Derby University din Marea Britanie; Internet Café (deschis 24 h, cu acces gratuit); club sportiv; discotecă; cinematograf cu TV prin satelit și filme video; cofetărie; fast-food; magazin alimentar; diferite activități culturale și sportive, inclusiv excursii organizate de comitetul studenților.

 • La SHMS există avantajul înscrierii de două ori pe an.

 • În condițiile în care numărul locurilor de muncă din industria ospitalității au crescut vertiginos, de la 238 milioane (2008) la 297 milioane (2018), iar numărul turiștilor la nivel mondial va ajunge la 1,6 miliarde în 2020 față de 935 milioane în 2010, se așteaptă ca cererea de cadre de conducere (middle management și top management) din industria ospitalității să crească constant. Absolvenții programului postuniversitar al SHMS, îndeosebi cei ce urmează apoi un curs de masterat (MSc sau MIB) în cadrul SHMS, sunt extrem de bine cotați pe piața internațională a muncii, mai cu seamă dacă aceștia prezintă și stagii de practică profesională efectuate în hoteluri de lux din Elveția sau din alte țări ale lumii. Este de așteptat ca majoritatea acestora, sigur în funcție de performanța individuală, să încheie un contract de muncă chiar înainte de a părăsi școala. Aceasta se realizează prin intermediul Graduate Career Centre (GCC) și Student Placement Centre al SHMS, al diverselor evenimente de recrutare organizate în cadrul școlii sau al SEG (care reunesc reprezentanți ai unor mari lanțuri hoteliere, hoteluri tip « boutique », linii aeriene, vase de croazieră, organizatori de conferințe și evenimente, cazinouri, agenții de recrutare etc.), dintre care cel mai mare eveniment este reprezentat de International Recruitment Forum (IRF), organizat de două ori pe an, care adună peste 200 de companii interesate să recruteze studenți direct de pe pe băncile școlilor SEG. Un mare rol în identificarea unui loc de muncă îl joacă rețelele SHMS de foști absolvenți (Alumni) ce provin din peste 80 de țări. In plus, SHMS este membră a platformei de recrutare prin internet HOSCO, care reunește importante companii și școli de ospitalitate din lume.

* Stațiune montană pitorească, Leysin este situată în Alpii Vaudoises, la o altitudine de 1260 m, cu multiple posibilități de recreere și de practicare a sporturilor de iarnă. Se află la 30 minute depărtare de Montreux pe cale rutieră.
 

ÎNSCRIERI ȘI DETALII SUPLIMENTARE

Reprezentanța SEG-SHMS în România
Centrul European de Cultură, București/Brașov
București – 1, Str. Sfinții Voievozi nr. 49-51, et. 4, apt.16
Brașov, str. Poarta Schei nr. 13, apt.10
Mobil : 0723 160 925
E-mail : rocultours@gmail.com
www.shms.com; www.studyabroad.ro - SHMS, Elveția

Nume de contact: D-na Maria Burș-Popescu


CONSULTANȚĂ GRATUITĂ!

. Copyright (c) 2018 studyabroad.ro - Centrul European de Cultură, București. Toate drepturile rezervate.