:: Pagina anterioară :: Index SHMS :: Contact
DIPLOME
 
:: Certificate și diplome
:: Diplome universitare
:: Diplome postuniversitare
:: Diplome de masterat


ȚĂRI

:: Australia
:: Elveția
:: Italia
:: Marea Britanie
:: Noua Zeelandă
:: Spania
:: SUA


SPECIALIZĂRI

:: Afaceri
:: Tehnologie
:: Ospitalitate
:: Design
:: Alte specializări

 

  

MASTER OF INTERNATIONAL BUSINESS IN HOTEL AND RESORT
MANAGEMENT (with specialisation), SHMS, LEYSIN
.
 A. HOTEL AND EVENTS MANAGEMENT
B. HOTEL OPERATIONS MANAGEMENT
C. HOTEL AND RESTAURANT MANAGEMENT


Cursurile 2018 încep de două ori pe an, respectiv din datele de 5 februarie (durată până la 8 iunie) și 3 septembrie (durată până la 25 ianuarie 2019) - termen limită pentru înscrieri - cu cel puțin 3 luni înaintea începerii acestora. Reprezentanța SHMS în România – Centrul European de Cultură, București /Brașov
.

Durată cursuri:

4 luni (activitate didactică) + 4-6 luni/an practică profesională în hoteluri
sau restaurante de lux din Elveția sau alte țări – opțional; salariu în Elveția de minimum 2.172 Frs./lună, din care se scad taxele de cazare, masă, asigurare medicală, impozite; rămâne pentru cheltuieli personale un venit net de cel puțin 1.100 – 1.400 Frs./lună.

Cerințe:

- Cunoașterea aprofundată a limbii engleze (TOEFL : 525/IELTS 5,5 / peste 60 puncte la testul SHMS/OOPT)
- Diplomă postuniversitară de la oricare dintre școlile SEG (cu practică profesională efectuată)
SAU
- Diploma universitară în Management hotelier (sau un domeniu conex) și minimum 6 luni experiență profesională
- Vârstă minimă : 21 de ani

Cost anual:

33.500 Frs. - taxă școlarizare + cazare în cameră dublă standard + masă + 2.900 Frs/2.950 Frs.; reprezentând costuri înscriere, week-end introductiv, legitimație de student, acces facilități (bibliotecă, internet, sală gimnastică, disco/bar), două excursii sau vizite profesionale, suport cursuri, permis rezidență, asigurare medicală, asigurare pentru pagube aduse unei terțe persoane, servicii de consiliere pe probleme personale și medicale, asistență post-absolvire, TVA + 1.500 Frs. (garanție/depozit returnabil – numai în cazul în care se vine de la altă școală decât una dintre școlile SEG)

 

IMPORTANT ! Costuri suplimentare pentru confort sporit, după cum urmează: 2.050 Frs. pentru loc în cameră dublă de lux (cu baie proprie); 3.050 Frs. pentru cameră single standard; 3.500 Frs. pentru loc în cameră de lux superioară (mai încăpătoare, cu baie proprie, TV și DVD); 4.200 Frs. pentru cameră single de lux; 5.050 Frs. pentru cameră single de lux superioară. Locul în una dintre camerele cu confort sporit menționate anterior comportă plata integrală cât mai curând după înscriere, întrucât numărul acestora este limitat și se ocupă pe bază de “primul sosit, primul servit”.

Plata integrală efectuată cu cel puțin 125 de zile înaintea începerii cursului comportă o reducere de 5 % din costurile totale privind taxa de școlarizare, cazarea în cameră dublă standard și masa.


 

AVANTAJE
pentru cei ce doresc să urmeze cursul de Master of International Business (MIB)
cu specializareîn A. HOTEL AND EVENTS MANAGEMENT; B. HOTEL OPERATIONS MANAGEMENT;
C. HOTEL AND RESTAURANT MANAGEMENT
 

  • Elveția, situată în centrul Europei, la o distanță de zbor de o oră față de Paris, Roma sau Madrid, reprezintă țara turismului prin excelență, nu numai datorită peisajului natural încântător, dar și a serviciilor de ospitalitate de cea mai înaltă calitate, cu o tradiție veche de peste 100 ani.

  • Școlile elvețiene au cea mai bună reputație mondială  în ceea ce privește educația în domeniul  ospitalității. Comparativ, această disciplină este deocamdată cvasi-absentă în programele de învățământ superior din România, iar programele existente, oricât de ambițioase, nu au tradiție  bazată pe practicile internaționale.

  • SHMS  se bucură de o largă recunoaștere internațională, fiind acreditată de : ASEH (Asociația Școlilor de Hotelărie din Elveția), University of Derby, Marea Britanie (care, în clasificarea “The Guardian Higher Education Network QS Rankings 2017 for Hospitality and Leisure Management”, SHMS ocupă locul 8 din lume), - pentru programul de licență și de masterat - MSc și EduQua (Certificare de calitate pentru instituțiile de formare continuă și învățământ superior din Elveția). In plus, SHMS este afiliată  următoarelor asociații și organizații internaționale: CHRIE, Council on Hotel, Restaurant and Institutional Education; EURO-CHRIE, European Chapter of Council of Hotel Restaurant & Institutional Education; EUHOFA, European Association of Hotel School Directors;  Institutul de Ospitalitate (HSMAI, Hospitality Sales & Marketing Association International); AVDEP, Lake Geneva Swiss Private Schools; SFPS,  Swiss Federation of Private Schools; SPSR, Swiss Private School Register.

  • SHMS face parte din cel mai mare holding educațional privat din Elveția, Swiss Education Group (SEG), care cuprinde în prezent cinci școli de ospitalitate, cu șapte campusuri și peste 5000 de studenți anual. Limba de predare în școlile SEG este engleza, iar studenții celor cinci școli provin din peste 80 de țări.

  • În semn de recunoaștere a contribuției sale la dezvoltarea învățământului superior din domeniul turismului, SEG a devenit în 2012 membru afiliat al UNWTO (United Nations World Tourism Organisation).

  • Costurile cursurilor  de masterat (MIB) la SHMS, care cuprind și cheltuieli de cazare și masă pe durata unui semestru academic, sunt mult mai mici în comparație cu alte țări, spre exemplu cu SUA, unde taxele de școlarizare pentru un asemenea masterat se ridică la peste 50.000 USD anual.

  • Cursul de masterat în Afaceri Internaționale (MIB) oferit de SHMS cu una dintre cele trei specializări (A, B și C) este extrem de bine cotat pe piața internațională a muncii, întrucât a fost conceput în așa fel încât să răspundă celor mai actuale exigențe din industria ospitalității. Este activ susținut de lanțuri hoteliere de lux cum sunt Raffles Group, Swisshotel, Savoy sau Fairmont. Cei ce urmează un asemenea curs, cu o pronunțată dimensiune practică, au șanse de angajare și promovare rapidă în ierarhia de middle management și ulterior de top management a celor mai renumite hoteluri de lux din lume, inclusiv în țări exclusiviste ca Elveția.

  • Cursurile MIB se desfășoară în campusul de la Leysin. Acest campus oferă numeroase facilități - amfiteatre și clase spațioase; săli de calculatoare cu acces gratuit la internet; iPad personal, materiale didactice și îndrumare academică; bibliotecă conectată prin internet la nenumărate biblioteci universitare din lume și în primul rând la Derby University din Marea Britanie; Internet Café (deschis 24 h, cu acces gratuit); club sportiv; salon de înfrumusețare, spa și saună; discotecă; cinematograf cu TV prin satelit și filme video; cofetărie; fast-food; magazin alimentar; diferite activități culturale și sportive, inclusiv excursii organizate de comitetul studenților.

  • La SHMS există avantajul   înscrierii de două ori pe an.

  • Se estimează că industria ospitalității și a turismului numără astăzi în jur de 297 milioane salariați (WTO); numărul locurilor de muncă va crește în continuare, iar numărul turiștilor la nivel mondial va ajunge la 1,6 miliarde în 2020 față de 935 milioane în 2010. Este firesc ca în aceste condiții cererea de cadre de conducere (middle management și top management) din industria ospitalității  la nivel mondial să crească constant. Absolvenții programului MIB din cadrul SHMS, cu o pronunțată dimensiune practică, au șanse de promovare rapidă în ierarhia de middle management și apoi în cea de top management din industria ospitalității. Ei  sunt extrem de bine cotați pe piața internațională a muncii, cu atât mai mult cu cât  prezintă   stagii de practică profesională efectuate în hoteluri de lux din Elveția sau din alte țări ale lumii. Este de așteptat ca majoritatea acestora, sigur în funcție de performanța individuală,  să încheie un contract de muncă  chiar înainte de a părăsi școala. Aceasta se realizează prin intermediul Graduate Career Centre (GCC) și Student Placement Centre al SHMS, al diverselor evenimente de recrutare organizate în cadrul școlii sau al SEG (care reunesc reprezentanți ai unor mari lanțuri hoteliere, hoteluri tip « boutique », linii aeriene, vase de croazieră, organizatori de conferinte și evenimente, agentii de recrutare etc.), dintre care cel mai mare eveniment  este reprezentat de International Recruitment Forum (IRF), organizat de două ori  pe an. Un mare rol în identificarea unui loc de muncă  îl joacă  rețelele SHMS de foști absolvenți (Alumni) ce provin din peste 80 de țări. În plus, SHMS este membră a platformei de recrutare prin internet HOSCO, care reunește importante companii și școli de ospitalitate din lume.

*     Stațiune montană pitorească, Leysin este situată în Alpii Vaudoises, la o altitudine de 1260 m, cu multiple posibilități de recreere și de  practicare a  sporturilor de iarnă. Este situată la 30 minute depărtare de Montreux pe cale rutieră.
 

ÎNSCRIERI ȘI DETALII SUPLIMENTARE

Reprezentanța SEG-SHMS în România
Centrul European de Cultură, București/Brașov
București – 1, Str. Sfinții Voievozi nr. 49-51, et. 4, apt.16
Brașov, str. Poarta Schei nr. 13, apt.10
Mobil : 0723 160 925
E-mail : rocultours@gmail.com
www.shms.com; www.studyabroad.ro - SHMS, Elveția

Nume de contact: D-na Maria Burș-Popescu


CONSULTANȚĂ GRATUITĂ!

 

. Copyright (c) 2018 studyabroad.ro - Centrul European de Cultură, București. Toate drepturile rezervate.