:: Pagina anterioară :: Index SHMS :: Contact
DIPLOME
 
:: Certificate și diplome
:: Diplome universitare
:: Diplome postuniversitare
:: Diplome de masterat


ȚĂRI

:: Australia
:: Elveția
:: Italia
:: Marea Britanie
:: Noua Zeelandă
:: Spania
:: SUA


SPECIALIZĂRI

:: Afaceri
:: Tehnologie
:: Ospitalitate
:: Design
:: Alte specializări

 

 


Diplomă elvețiană de studii avansate cu specializare în
« Management internațional în ospitalitate » sau în
« Management internațional în ospitalitate și Organizare evenimente »


Cursurile 2018 încep de două ori pe an, respectiv din datele de 5 februarie (durată până la 8 iunie) și 3 septembrie (durată până la 25 ianuarie 2019) - termen limită pentru înscrieri - cu cel puțin 3 luni înaintea începerii acestora. Reprezentanța SHMS în România – Centrul European de Cultură, București
.

Durată cursuri:

1 semestru academic (4 luni/an activitate didactică)

Cerințe:

Diplomă Elvețiană în Management Hotelier Operațional (cu predare în limba engleză) + 8 – 12 luni experiență de muncă în Industria Ospitalității + cunoașterea aprofundată a limbii engleze (TOEFL 5 Diplomă de bacalaureat + cunoașterea aprofundată a limbii engleze (TOEFL iBT 55-64/ IELTS 5,5 (cu un punctaj de peste 4,5 la toate probele).
 

Costuri anuale:

29.700 Frs (indiferent dacă cursul începe în data de 5 februarie sau 3 septembrie 2018 - taxă școlarizare + cazare în cameră dublă standard + masă) – Campus Caux-Montreux + 2.900/2950 Frs, ceea ce reprezintă permis de rezidență anual cu drept de muncă, iPad, max. 10 ore meditații la anumite materii (dacă e cazul), suport cursuri, legitimație de student, acces facilități (bibliotecă, internet), participare International Recruitment Forum (IRF), două excursii profesionale sau de agrement, asigurare pentru pagube aduse unei terțe persoane, asigurare medicală/de accidente (valabilă pe durata unui semestru academic), asistență privind practica profesională, servicii consiliere inclusiv post-absolvire, TVA + 385 Frs asigurare de renunțare la școală - numai pe motiv de boală sau în caz de accident grav (facultativ)


IMPORTANT !
Costuri suplimentare pentru confort sporit, după cum urmează: 2.050 Frs. pentru loc în cameră dublă de lux (cu baie proprie); 3.050 Frs. pentru cameră single standard; 3.500 Frs. pentru loc în cameră de lux superioară (mai încăpătoare, cu baie proprie, TV și DVD); 4.200 Frs. pentru cameră single de lux; 5.050 Frs. pentru cameră single de lux superioară. Locul în una dintre camerele cu confort sporit menționate anterior comportă plata integrală cât mai curând după înscriere, întrucât numărul acestora este limitat și se ocupă pe bază de “primul sosit, primul servit”.

Plata integrală efectuată cu cel puțin 125 de zile înaintea începerii cursului comportă o reducere de 5 % din costurile totale privind taxa de școlarizare, cazarea în cameră dublă standard și masa. Aceeași reducere de 5% se aplică celor ce fac plata în avans pentru două sau mai multe semestre.


 

AVANTAJE
pentru absolvenții de liceu care doresc să urmeze cursurile
SHMS

  • Elveția, situată în centrul Europei, la o distanță de zbor de o oră față de Paris, Roma sau Madrid, reprezintă țara turismului prin excelență, nu numai datorită peisajului său natural încântător, dar și a serviciilor de ospitalitate de cea mai înaltă calitate, cu o tradiție veche de peste 100 ani.
  • SHMS, care a luat ființă în 1992, are un campus situat în localitatea Caux/Montreux* (pentru studenții din anii I și II), cu vedere spre Lacul Geneva și Munții Alpi, într-un cadru mirific. Dispune de facilități de cazare deosebite, ocupând un fost hotel de 4 stele, primul hotel de lux din Elveția, “Caux Palace”(1902) și respectiv  cabanele construite în stil tipic elvețian din preajma acestuia. La Caux/Montreux studenții învață doi ani (pentru obținerea unei Diplome elvețiene în management operațional). Al doilea campus SHMS este cel de la  Leysin** (pentru studenții din anul III), o stațiune de vacanță pitorească aflată la  poalele Alpilor Vaudoises, care le oferă studenților posibilitatea de a locui și studia în hoteluri-școală moderne ca “Mont-Blanc” sau “Belvedere”.  La Leysin studenții urmează cele două semestre academice finale ale ciclului universitar, respectiv cel de al 3-lea semestru, după care obțin Diploma elvețiană de studii avansate în domeniul management-ului ospitalității și cel de al 4-lea semestru, încheiat cu diploma universitară (BA) elvețiană și britanică.
  • Swiss Hotel Management School (SHMS) și-a câștigat în ultimii ani faima de lider internațional în domeniul management-ului hotelier, situându-se pe primele locuri din lume în ceea ce privește preferințele de angajare a personalului de conducere de către marile lanțuri hoteliere de tip Savoy, Ritz-Carlton, Fairmont sau Intercontinental. Astfel, în clasificarea “The Guardian Higher Education Network QS Rankings 2017 for Hospitality and Leisure Management”, SHMS ocupă locul 8 din lume. SHMS face parte din cel mai mare holding educațional privat, Swiss Education Group (SEG), care cuprinde în prezent cinci școli de ospitalitate din Elveția, cu peste 6.000 de studenți anual și cu limbă de predare engleza. Studenții școlilor SEG provin din peste 80 de țări.
  • Studenții care urmează cursurile universitare ale SHMS cu o durată de 3 ani obțin 5 calificări cu recunoaștere internațională, și anume: Diplomă elvețiană în management hotelier operațional după 2 ani de studiu ; Diplomă elvețiană de studii avansate în management-ul ospitalității sau în management-ul internațional al ospitalității și al organizării evenimentelor după 2 ani  și jumătate de studiu; Diplomă americană în management hotelier oferită (opțional) de AH & LA (Asociația Americană de Hotelărie și Cazare) după 2 ani și jumătate de studiu ; Diplomă universitară elvețiană (SHMS) și Diplomă universitară britanică (a Universității Derby din Marea Britanie, care ocupă poziția 13 din primele 25 de universități britanice conf. Tabelulului “Guardian League 2018” în domeniul Turismului, al Ospitalității, al Management-ului Evenimentelor și al Stațiunilor Balneoclimaterice. Deținerea celor 3 diplome - două elvețiene și una britanică, face ca absolvenții SHMS să fie excelent cotați pe piața internațională a muncii în acest domeniu. In plus, se cuvine menționat faptul că studenții SHMS dobândesc în timpul școlii experiență practică de până la un an de zile reflectată în scrisorile de referință primite din partea managerilor hotelurilur  sau restaurantelor de înaltă clasă din Elveția sau din alte țări unde  își efectuează stagiatura (obligatorie în primul și al doilea an de studiu), ceea ce maximizează șansele lor de angajare și reușită profesională rapide imediat după absolvire.
  • Spre deosebire de alte școli elvețiene, SHMS nu are costuri ascunse (în costul final anual sunt incluse, alături de taxa de școlarizare, cazarea, masa,  manualele, uniforma profesională, asigurarea medicală ș.a. - pe durata unui semestru academic. Faptul că universitatea are un program intensiv, cu o durată de 3 ani  reduce semnificativ cheltuielile totale, spre deosebire de  universităti similare din lume sau din Elveția, ale căror programe de 4 sau  4 ani și jumătate, pe lângă că sunt mai costisitoare,  nu sunt racordate la normele europene de învățămînt superior și la Procesul Bologna. In plus, studenții SHMS recuperează anual, prin retribuția primită în cadrul practicii profesionale obligatorii în anul I și II de studiu, dacă aceasta este efectuată în Elveția, în jur de 5.000 Frs.
  • Swiss Hotel Management School (SHMS) se bucură de o largă recunoaștere europeană și internațională, fiind acreditată de : ASEH (Asociația Școlilor de Hotelărie din Elveția), University of Derby, Marea Britanie - pentru programul de licență și de masterat în științe -, AH&LA (Asociația Americană de Hotelărie și Cazare) și EduQua (Certificare de calitate pentru instituțiile de formare continuă și învățământ superior din Elveția). In plus,  SHMS este afiliată  următoarelor asociații și organizații internaționale: Apple Distinguished School, CHRIE, Council on Hotel, Restaurant and Institutional Education; THE-ICE, International Centre of Excellence in Tourism and Hospitality Education.
  • La SHMS există avantajul   înscrierii de două ori pe an.
  • SHMS oferă numeroase facilități în campusurile sale din Caux și Leysin: amfiteatre și  clase spațioase; sală de calculatoare cu acces gratuit la internet; iPad personal; bibliotecă conectată prin internet la nenumărate biblioteci universitare din lume; Internet Café (deschis 24 h, cu acces gratuit); club sportiv; discotecă; cinematograf cu TV prin satelit și filme video; cofetărie; fast-food; magazin alimentar; diferite activități culturale și sportive, inclusiv excursii organizate de comitetul studenților.
  • O proporție de peste 90% dintre proaspeții absolvenți ai SHMS reușește să încheie un contract de muncă cu hoteluri de lux din diverse țări ale lumii chiar înainte de a părăsi școala, prin intermediul International Recruitment Forum (IRF), organizat de două ori  pe an, sau al rețelelor școlilor SEG de foști absolvenți (Alumni). Astfel, din totalul de peste 60 de absolvenți români ai cursurilor universitare ale SHMS înregistrați de Centrul European de Cultură, București începând din anul 2002, majoritatea ocupă astăzi poziții de middle sau de top management în industria ospitalității sau în administrarea afacerilor în Elveția, România, sau alte părți ale lumii. Exemplul cel mai concludent îl reprezintă doamna Irina Iovan, prima absolventă SHMS din România, șefă de promoție a școlii în anul 2005, actualmente director comercial la un hotel de lux din Nisa. Având o pregătire multidisciplinară și o educație tipic elvețiană, care nu cuprinde strict doar administrarea unui hotel de lux, ci și temeinice cunoștințe de cultură generală și relații internaționale, marea majoritate a absolvenților SHMS se pot afirma cu succes în orice domeniu de activitate de pe piața internațională a muncii. Dacă rămân în industria ospitalității, se bucură de posibilități de avansare rapidă, multiple beneficii specifice acesteia și un salariu ce poate atinge, după câțiva ani de ocupare a unei funcții de top management, 250.000 Euro pe an.

 

*   Caux-Montreux se află la câteva sute de metri înălțime față de orașul Montreux, situat în preajma Lacului Geneva și a Munților Alpi, cu înălțimi de 4.000 m. Montreux este supranumit “Perla Elveției”, fiind vizitat anual  de sute de mii de turiști. Se află la 1½ h depărtare pe cale rutieră sau feroviară de aeroportul internațional Geneva.

**  Stațiune montană pitorească, Leysin este situată în Alpii Vaudoises, la o altitudine de 1260 m, cu multiple  posibilități de recreere și de  practicare a  sporturilor de iarnă. Se află la 30 minute depărtare de Montreux pe cale rutieră.

 

ÎNSCRIERI ȘI DETALII SUPLIMENTARE

Reprezentanța SEG-SHMS în România
Centrul European de Cultură, București/Brașov
București – 1, Str. Sfinții Voievozi nr. 49-51, et. 4, apt.16
Brașov, str. Poarta Schei nr. 13, apt.10
Mobil : 0723 160 925
E-mail : rocultours@gmail.com
www.shms.com; www.studyabroad.ro - SHMS, Elveția

Nume de contact: D-na Maria Burș-Popescu


CONSULTANȚĂ GRATUITĂ!

     
. Copyright (c) 2018 studyabroad.ro - Centrul European de Cultură, București. Toate drepturile rezervate.