:: Pagina anterioară :: Contact
DIPLOME
 
:: Certificate și diplome
:: Diplome universitare
:: Diplome postuniversitare
:: Diplome de masterat


ȚĂRI

:: Australia
:: Elveția
:: Italia
:: Marea Britanie
:: Noua Zeelandă
:: Spania
:: SUA


SPECIALIZĂRI

:: Afaceri
:: Tehnologie
:: Ospitalitate
:: Design
:: Alte specializări

 

 


 

Campusuri universitare în Le Bouveret sau Lucerna (Anul I și Anul II) și Brig (Anul III), Elveția

Cursurile 2018 încep de patru ori pe an, respectiv din datele de 8 ianuarie (cu durata până la 23 martie), de 9 aprilie (cu durata până la 22 iunie), de 9 iulie (cu durata până la 21 septembrie) și respectiv de 8 octombrie (cu durata până la 21 decembrie). Termen limită pentru înscrieri - cu cel puțin 3 luni înaintea începerii acestora. Reprezentant oficial al Colegiilor Ritz în România – Centrul European de Cultură, București/Brașov

 

PROGRAM UNIVERSITAR
 

Anul I de studiu Management-ul Restaurației (Food and Beverage Management)

Cursurile au loc în campusul Le Bouveret sau Lucerna. Absolvenții anului I de studiu primesc Certificat elvețian în Operații Hoteliere și de Restaurație Swiss (Swiss Certificate in Hotel and Restaurant Operations)

Durată cursuri:

2 trimestre academice de câte 11 săptămâni activitate didactică + 4-6 luni practică profesională în hoteluri sau restaurante din Elveția; salariu în Elveția de 2.172 - 2.450 Frs/lună, din care se scad taxele de cazare, masă și impozite; rămâne pentru cheltuieli personale un venit net lunar de 1.000 – 1.400 Frs.

Cerințe:

Diplomă de bacalaureat + cunoașterea aprofundată a limbii engleze (TOEFL 500 / IELTS 5,0 / peste 50 puncte la testul OOPT/Ritz)

Costuri:

16.800 Frs/trimestru x 2 trimestre = 33.600 Frs - dacă cursul începe la 8 ianuarie, 9 aprilie sau 9 iulie, respectiv 17.140 Frs x 2 trimestre = 34.280 Frs dacă cursul începe la 8 octombrie, reprezentând taxă școlarizare + cazare în cameră dublă standard + masă plus 2.200 Frs + 1.800 Frs = 4.000 Frs reprezentând costuri înscriere, servicii de primire, weekend introductiv, permis de rezidență, taxe de rezidență în Elveția, TVA, uniformă profesională, (numai la Le Bouveret si la Lucerna), legitimație de student, iPad, manuale și suport cursuri, îndrumător studii max. 10 ore, consiliere academică, acces facilități (bibliotecă, internet, sală de gimnastică), diplomă de absolvire și calificări finale, asigurare medicală și împotriva accidentelor, servicii privind practica profesională – asigurarea acesteia după primul an de studiu și consiliere pentru cel de al doilea, precum și a participării la International Recruitment Forum (IRF), asigurare excursie sau vizită profesională + 1.500 Frs (garanție/depozit returnabil (se plătește numai la începutul cursului)

 

Anul II de studiu – Cazare și Afaceri în ospitalitate (Rooms Division and Hospitality Business). Cursurile au loc în campusul Le Bouveret sau Lucerna

Durată cursuri:

3 trimestre academice de câte 11 săptămâni activitate didactică + 4-6 luni practică profesională în hoteluri sau restaurante din Elveția sau alte țări; salariu în Elveția de 2.172 Frs/lună, din care se scad taxele de cazare, masă și impozite; rămâne pentru cheltuieli personale un venit net lunar de 1.000 – 1.400 Frs.

Cerințe:

Certificat elvețian în Operații Hoteliere și de Restaurație Swiss (Swiss Certificate in Hotel and Restaurant Operations) sau Certificat echivalent

Costuri:

16.800 Frs/trimestru x 3 trimestre = 50.400 Frs - dacă cursul începe la 8 ianuarie, 9 aprilie sau 9 iulie, respectiv 17.140 Frs x 3 trimestre = 51.420 Frs - dacă cursul începe la 8 octombrie, reprezentând taxă școlarizare + cazare în cameră dublă standard + masă plus 1.800 Frs/trimestru x 3 trimestre = 5.400 Frs , respectiv 1.850 Frs/trimestru x 3 trimestre = 5.550 Frs reprezentând permis de rezidență, taxe de rezidență în Elveția, TVA, legitimație de student, manuale și suport cursuri, îndrumător studii max. 10 ore, consiliere academică, acces facilități (bibliotecă, internet, sală de gimnastică), diplomă de absolvire și calificări finale, asigurare medicală și împotriva accidentelor, servicii privind practica profesională și participarea la International Recruitment Forum (IRF), asigurare pentru pagube aduse unei terțe persoane, asigurare excursie sau vizită profesională.


Anul III de studiu - International Business, Business Plan and Specialisations
(Afaceri Internaționale, Planificare în Afaceri și Specializări
- Afaceri Internaționale; Inceperea unei afaceri; Arte culinare în colaborare cu CAA; Management Su
stenabil în Turism)


Cursurile au loc în campusul Brig.
Absolvenții primului trimestru din anul III de studiu primesc Diplomă elvețiană de studii avansate în Management Hotelier și Turism (Swiss Higher Diploma in Hotel and Tourism Management). După absolvirea trimestrului II și III din anul III de studiu, aceștia dobândesc Diplomă universitară în Afaceri Internaționale cu specializare în Management Hotelier și Turism (Bachelor of International Business in Hotel and Tourism Management) oferită de Ritz Colleges și respectiv Diplomă universitară în Management-ul Afacerilor din Ospitalitate (Bachelor of Arts in Hospitality Business Management) oferită de Washington State University din SUA (condiționat de obținerea a minimum 2,50 Cumulative Grade Point Average – CGPA la finele trimestrului 8).

Durată cursuri:

3 trimestre academice de câte 11 luni activitate didactică

Cerințe:

Absolvirea anului II de studiu la Ritz Colleges sau studii echivalente

Costuri:

17.500 Frs/trimestru x 3 trimestre = 52.500 Frs - dacă cursul începe la 8 ianuarie, 9 aprilie sau 9 iulie, respectiv 17.850 Frs x 3 trimestre = 53.550 Frs - dacă cursul începe la 8 octombrie, reprezentând taxă școlarizare + cazare în cameră dublă standard + masă plus 1.800 Frs/trimestru x 3 trimestre = 5.400 Frs, respectiv 1.850 x 3 = 5.550 Frs reprezentând permis de rezidență anual, taxe de rezidență în Elveția, TVA, legitimație de student, manuale și suport cursuri, îndrumător studii max. 10 ore, consiliere academică, acces facilități (bibliotecă, internet, sală de gimnastică), diplomă de absolvire și calificări finale, asigurare medicală și împotriva accidentelor, servicii privind practica profesională și participarea la International Recruitment Forum (IRF), asigurare excursie sau vizită profesională, asistență privind cariera profesională după absolvire și afiliere la rețeaua de alumni

 

IMPORTANT ! Se acordă burse de studiu studenților merituoși în valoare de 4.000, 6.000 și respectiv 10.000 Frs, dar numai pentru ultimul trimestru din anul III de studiu.

Costuri suplimentare pentru confort sporit, după cum urmează: 1.750 Frs. pentru cameră single standard în campusurile Le Bouveret și Lucerna; 1.150 Frs. pentru loc în cameră dublă de lux (mai încăpătoare, cu baie proprie) în campusurile Le Bouveret și Lucerna; 2.300 Frs. pentru cameră single de lux în campusurile Le Bouveret și Lucerna; 2.900 Frs. pentru cameră single de lux superioară – cu TV și DVD în campusurile Le Bouveret și Lucerna; 1.750 Frs. pentru cameră single de lux superioară în campusul Brig.

Camerele cu confort sporit  menționate anterior comportă plata integrală cât mai curând după înscriere, întrucât numărul acestora este limitat și se ocupă pe bază de “primul sosit, primul servit”.

Plata integrală efectuată cu cel puțin 125 de zile înaintea începerii cursului este recompensată cu o reducere de 5 % din costurile totale privind cazarea în cameră standard și masa.

Ce spun studenții români despre Ritz
 

AVANTAJE

pentru cei ce doresc să obțină Diplomă universitară elvețiană în Afaceri Internaționale cu specializare în Management Hotelier și Turism + Diplomă universitară americană în Management-ul Afacerilor din Ospitalitate

 

 • Elveția, situată în centrul Europei, la o distanță de zbor de o oră față de Paris, Roma sau Madrid, reprezintă țara turismului prin excelență, nu numai datorită peisajului său natural încântător, dar și a serviciilor de ospitalitate și a educației în domeniul hotelăriei de cea mai înaltă calitate, cu o tradiție de peste 100 ani.

 • Școlile elvețiene au o reputație mondială consolidată, devansând toate țările occidentale în privința educației din domeniul managementului hotelier. César Ritz, părintele hotelăriei de lux din lume, este cel care a pus bazele vestitelor hoteluri ce îi poartă și azi numele. Comparativ, management-ul hotelier ca disciplină de sine stătătoare, este cvasi-absent în programele de învățământ superior din România.

 • César Ritz Colleges oferă trei campusuri universitare moderne, si anume Le Bouveret sau Lucerna pentru studenții de anul I și II și respectiv Brig pentru studenții de anul III. Le Bouveret este o binecunoscută stațiune montană de vacanță aflată pe malul Lacului Geneva, la o distanță rutieră de numai 5 minute de granița cu Franța, aproape de orașele Montreux și Lausanne și la aprox. două ore distanță rutieră sau feroviară de aeroportul internațional Geneva; studenții Ritz beneficiază de condiții de cazare foarte bune în hotelul de lux construit la începutul secolului trecut și transformat în campus universitar ultramodern. Lucerna, oraș istoric și turistic deosebit de pitoresc, aflat pe malul Lacului Lucerna, la o distanță rutieră și feroviară de 45 de minute de aeroportul internațional Zürich, oferă studenților un campus universitar găzduit de o impunătoare clădire istorică, « Union”, cu spatii de cazare și învățătură ultramoderne, încăpătoare și confortabile. Oraș montan deosebit de pitoresc, Brig-Gils prezintă cea mai largă comunitate de limbă germană din cantonul Valais, aflându-se la o distanță feroviară sau rutieră de numai o oră față de Berna. Brig oferă studenților de anul III condiții de cazare excepționale – 216 garsoniere de lux complet echipate, care sunt incluse în taxele de școlarizare.

 • Înființat în anul 1982, César Ritz Colleges și-a câștigat în ultimii ani faima de lider internațional în domeniul managementului hotelier, situîndu-se în prezent printre primele institute de învățământ superior din lume în ceea ce privește preferințele de angajare a personalului de conducere de către marile lanțuri hoteliere cum sunt Ritz-Carlton, Marriott sau Intercontinental. Face parte din Swiss Education Group (SEG), cel mai mare holding educațional privat din Elveția (ce cuprinde în prezent nu mai puțin de cinci școli de management hotelier, cu peste 5000 de studenți), cu predare în limba engleză. Studenții Ritz provin din peste 80 de țări.

 • Cursul universitar de 3 ani în Afaceri Internaționale cu specializare în Management Hotelier și Turism și respectiv în Management-ul Afacerilor din Ospitalitate oferit de César Ritz Colleges și Washington State University din SUA vizează candidații care dețin o diplomă de bacalaureat. Absolvenții Ritz au posibilitatea de a-și continua studiile cu un masterat (MA) de un an în Spirit antreprenorial pentru industria globală a ospitalității și turismului sau un MA în Ospitalitate, Sănătate și Stare de Bine, ambele oferite de Derby University din Marea Britanie. Universitatea Derby ocupă poziția 8 – în Tabelul “Guardian League 2017” în domeniul Turismului, al Ospitălitații, al Management-ului Evenimentelor și al Stațiunilor Balneoclimaterice.

 • César Ritz Colleges este acreditat academic de Cantonul Valais din Elveția. Din punctul de vedere al calității profesionale și academice, Ritz este recunoscut de ASEH (Asociația Școlilor de Hotelărie din Elveția) și de EduQua (Certificare de calitate pentru instituțiile de formare continuă și învățământ superior din Elveția). Dat fiind prestigiul de care se bucură în domeniul turismului, pe plan internațional, Ritz a primit distincția TedQual din partea UNWTO (United Nations World Tourism Organization). Ritz este afiliat la CHRIE (International Council on Hotel, Restaurant and Institutional Education). Calitatea serviciilor educaționale și de cercetare de la Ritz este recunoscută de Centrul Internațional pentru Excelență în Educația din Turism și Ospitalitate. Washington State University (întemeiată în 1890), respectiv Școala sa de Afaceri, cu care Ritz lucrează în parteneriat din 1985, sunt acreditate de Northwest Commis sion on Colleges and Universities (NWCCU) și respectiv de Association to Advance Collegiate Schools of Business (AACSB) din SUA. Diploma universitară WSU în Management-ul Afacerilor din Ospitalitate este clasată a IX-a din SUA în ceea ce privește productivitatea cercetării din ospitalitate și a XI-a din lume.

 • Ritz oferă posibilitatea înscrierii de patru ori pe an.

 • Ritz oferă numeroase facilități: masa și cazare în aceeași clădire (hotel școală) în care au loc cursurile în condiții excepționale; săli moderne de curs și calculatoare cu acces la internet; Internet Café; Coffee Shop; diferite activități culturale și sportive, inclusiv excursii organizate de comitetul studenților.

 • Cursurile Ritz, soldate cu două diplome universitare oferite de Institut și respectiv de Washington State University, sunt comparativ mult mai mici decât dacă acestea ar fi urmate în SUA. În plus, studenții Ritz pot economisi anual, prin retribuția primită în cadrul practicii profesionale efectuate în Elveția, obligatorie după primele 2 trimestre din anul I și respectiv după cele 3 trimestre academice ale anului II, cel puțin 5.000 Frs.

 • O proporție de peste 90% dintre absolvenții Ritz reușește să încheie un contract de muncă în hoteluri de lux din diverse țări ale lumii chiar înainte de a părăsi școala, prin intermediul International Recruitment Forum (IRF), organizat de două ori pe an, sau al rețelelor de absolvenți (Alumni) ale tuturor școlilor deținute de SEG. Sigur în primul rând în funcție de performanța proprie, marea majoritate a absolvenților Ritz se bucură de posibilități de avansare rapidă, multiple beneficii specifice industriei hoteliere și un salariu ce poate atinge, după câțiva ani de ocupare a unei funcții de top management, 250.000 Euro anual.

 • Se estimează că industria ospitalității și a turismului numară astăzi peste 280 milioane salariați (WTO) ; numărul locurilor de muncă va crește în continuare, ajungând la 297 milioane (2018), iar numărul turiștilor la nivel mondial va ajunge la 1,6 miliarde în 2020 față de 935 milioane în 2010. Este firesc ca în aceste condiții cadrele de conducere formate la școli de elită ca Ritz Colleges să reușească să încheie un contract de muncă în hoteluri de lux din diverse țări ale lumii chiar înainte de a părăsi școala. Aceasta se realizează prin intermediul International Recruitment Forum (IRF), organizat de două ori pe an, sau al rețelelor de absolvenți (Alumni) ale tuturor școlilor deținute de SEG. Sigur în primul rând în funcție de performanța proprie, marea majoritate a absolvenților Ritz se bucură de posibilități de avansare rapidă, multiple beneficii specifice industriei hoteliere și un salariu ce poate atinge, după câțiva ani de ocupare a unei funcții de top management, 250.000 Euro anual.

 


ÎNSCRIERI ȘI DETALII SUPLIMENTARE

Centrul European de Cultură, București/Brașov
București – 1, Str. Sfinții Voievozi nr. 49-51, et. 4, apt.16
Brașov, str. Poarta Schei nr.13, apt.10
Mobil : 0723 160 925
E-mail : rocultours@gmail.com , bursmaria@gmail.com 
www.studyabroad.ro – Elveția, César Ritz Colleges www.ritz.edu

Nume de contact: Prof. Maria Burș-Popescu


CONSULTANȚĂ GRATUITĂ!

. Copyright (c) 2018 studyabroad.ro - Centrul European de Cultură, București. Toate drepturile rezervate.