:: Pagina anterioară :: Index IHTTI :: Contact
DIPLOME
 
:: Certificate şi diplome
:: Diplome universitare
:: Diplome postuniversitare
:: Diplome de masterat


ŢĂRI

:: Australia
:: Elveţia
:: Italia
:: Marea Britanie
:: Noua Zeelandă
:: Spania
:: SUA


SPECIALIZĂRI

:: Afaceri
:: Tehnologie
:: Ospitalitate
:: Design
:: Alte specializări

 

 
 

ŞCOALA DE MANAGEMENT HOTELIER NEUCHÂTEL (IHTTI)
Campus : Neuchâtel, Elveţia
Cursurile 2018 încep de două ori pe an, respectiv din datele de 5 februarie (durată până la 8 iunie) şi 3 septembrie (durată până la 25 ianuarie 2019) - termen limită pentru înscrieri - cu cel puţin 3 luni înaintea începerii acestora. Reprezentanţa IHTTI în România – Centrul European de Cultură, Bucureşti.

 

DUBLĂ DIPLOMĂ UNIVERSITARĂ

Elveţiană – Swiss BA (Hons) oferită de IHTTI / Britanică – BA (Hons) oferită de Universitatea Derby,
cu specializarea Management internaţional în ospitalitate şi design

 

Durată cursuri:

1 semestru academic (5 luni de activitate didactică)

Cerinţe:

Diplomă  de  studii  avansate  cu  specializare în Management Hotelier Internaţional şi Design + cel puţin 8 luni experienţă de muncă în industria ospitalităţii + cunoaşterea aprofundată a limbii engleze (TOEFL 525 /196 IBT/ IELTS 5,5/ cel puţin 50 puncte la  testul IHTTI/OOPT)

Costuri:

30.200 Frs – semestrul IV din anul III (dacă cursul începe în data de 5 februarie 2018) şi respectiv 31.170 Frs - semestrul IV din anul III (dacă cursul începe în data de 3 septembrie 2018), reprezentând taxă şcolarizare + cazare în cameră dublă standard + masă + taxa de 3.600 Frs./3.650Fr. (după cum cursul începe în februarie sau septembrie 2018), care cuprinde permis de rezidenţă anual cu drept de muncă, manuale, suport cursuri, legitimaţie de student, acces facilităţi (bibliotecă - inclusiv cea a Universităţii Derby online -, internet, sală gimnastică, disco/bar), îndrumător lucrare de licenţă, asigurare medicală/de accidente (valabilă pe durata semestrului academic), servicii consiliere inclusiv post-absolvire şi asigurarea participării la International Recruitment Forum (IRF), TVA + 385 Frs (asigurare de renunţare la şcoală - numai pe motiv de boală sau în caz de accident) - opţional

IMPORTANT ! Costuri suplimentare pentru confort sporit, după cum urmează: 2.050 Frs. pentru cameră single standard; 3.050 Frs. pentru loc în cameră dublă de lux (mai încăpătoare, cu baie proprie); 4.200 Frs. pentru cameră single de lux. Locul în una dintre camerele cu confort sporit menţionate anterior comportă plata integrală cât mai curând după înscriere, întrucât numărul acestora este limitat şi se ocupă pe bază de “primul sosit, primul servit”.

Plata integrală efectuată cu cel puţin 125 de zile înaintea începerii cursului este recompensată cu o reducere de 5 % din costurile totale de cazare în cameră standard şi masă. Aceeaşi reducere de 5% se aplică celor ce fac plata în avans
pentru două sau mai multe semestre.AVANTAJE
pentru absolvenţii de liceu care doresc să urmeze cursurile IHTTI

 • Elveţia, situată în centrul Europei, la o distanţă de zbor de o oră faţă de Paris, Roma sau Madrid, reprezintă ţara turismului prin excelenţă, nu numai datorită peisajului său natural încântător, dar şi a serviciilor de ospitalitate de cea mai înaltă calitate, cu o tradiţie veche de peste 100 ani.

 • Neuchâtel, devenit oraş în 1214 şi capitală a cantonului omonim din 1814, numără astăzi o populaţie de 33.772 locuitori (2016). Situat pe malul nord-vestic al Lacului Neuchâtel, oraşul se află la mică depărtare de munţii Jura, într-o zonă vestită pentru primele ateliere de ceasornicărie din Elveţia. Centrul vechi, cu un castel şi o biserică gotică ce datează din secolul al XII-lea şi multe clădiri medievale din secolul al XVI-lea, este de un pitoresc încântător, cu cele 140 de fântâni arteziene care împodobesc străzile sale. Infiinţată în 1838, Universitatea Neuchâtel are 5 facultăţi cu peste 4300 de studenţi, 12 institute de cercetare şi tot atâtea muzee şi biblioteci universitare.

 • Campusul universitar IHTTI, aflat în fostul hotel Eurotel şi anexele sale, oferă cele mai bune condiţii de studiu, cazare şi petrecere a timpului liber. Gara, lacul Neuchâtel, cele mai importante străzi comerciale şi biblioteca universitară din oraş se află la cinci minute de mers pe jos de campus.  

 • Infiinţată în 1984, IHTTI  se bucură de recunoaştere internaţională, fiind acreditată de : ASEH (Asociaţia Şcolilor de Hotelărie din Elveţia), University of Derby, Marea Britanie - pentru programul de licenţă -, Cantonul Neuchâtel, EduQua (Certificare de calitate pentru instituţiile de formare continuă şi învăţământ superior din Elveţia).

 • Combinaţia între conceptul de management hotelier şi design interior asigură IHTTI un program academic inovator susţinut de fabrica "Alessi" de design italian, de "Les Concierges", firmă care ocupă locul I din lume în privinţa serviciilor şi soluţiilor globale de concierge şi de "HBA/Hirsch Bedner Associates", lider mondial în design interior pentru industria ospitalităţii. Datorită programei unice a şcolii, se aşteaptă ca, până la finele anului 2018, cursurile IHTTI să fie acreditate de EAER, autoritatea în materie de educaţie a Confederaţiei Elveţiene.

 • IHTTI este afiliată  următoarelor asociaţii şi organizații internaționale: AIEST, Asociaţia Internaţională de Experţi Ştiinţifici în Turism; CHRIE/EuroCHRIE, Council on Hotel, Restaurant and Institutional Education; EUHOFA International Association of Hotel Schools; Institutul de Ospitalitate, Marea Britanie; IH&RA, International Hotel and Restaurant Association; Swiss Hotel Association; SFPS, Swiss Federation of Private Schools

 • IHTTI face parte din cel mai mare holding educaţional privat din Elveţia, Swiss Education Group (SEG), care cuprinde în prezent cinci şcoli de ospitalitate, cu şapte campusuri, peste 6000 de studenţi anual și cursuri a căror limbă de predare este engleza. Studenţii şcolilor SEG provin din 120 de ţări.

 • Studenţii care urmează cursurile universitare ale IHTTI cu o durată de 3 ani obţin mai multe calificări cu recunoaştere internaţională, şi anume : Diplomă elveţiană în management hotelier operaţional internaţional după un an de studiu ; Diplomă elveţiană de studii avansate în management hotelier internaţional şi design după doi ani de studiu; Diplomă americană în management hotelier oferită (opţional) de AH & LA (Asociaţia Americană de Hotelărie şi Cazare) după doi ani de studiu ; Diplomă universitară elveţiană (IHTTI) şi Diplomă universitară britanică (a Universităţii Derby din Marea Britanie, care ocupă poziţia 8 în Tabelul “Guardian League 2017” în domeniul Turismului, al Ospitalitaţii, al Management-ului Evenimentelor şi al staţiunilor Balneoclimaterice), cu specializare în Management internaţional în ospitalitate şi design. Deţinerea celor 3 diplome (elveţiană, britanică şi americană), face ca absolvenţii IHTTI să fie excelent cotaţi pe piaţa internaţională a muncii în acest domeniu. In plus, se cuvine menţionat faptul că studenţii IHTTI dobândesc în timpul şcolii experienţă practică de până la un an de zile reflectată în scrisorile de referinţă primite din partea managerilor hotelurilur sau restaurantelor de înaltă clasă din Elveţia sau din alte ţări unde îşi efectuează stagiatura (obligatorie în primul şi al doilea an de studiu), ceea ce maximizează şansele lor de angajare şi reuşită profesională rapide imediat după absolvire.

 • Spre deosebire de alte şcoli din lume, IHTTI nu are costuri ascunse (în costul final anual sunt incluse, alături de taxa de şcolarizare, cazarea, masa,  manualele, uniforma profesională, asigurarea medicală ş.a. - pe durata unui semestru academic). Faptul că universitatea are un program intensiv cu o durată de 3 ani  reduce semnificativ cheltuielile totale, spre deosebire de  universităti similare din Elveţia sau din lume, ale căror programe de 3 ani şi jumătate, 4 ani sau  4 ani şi jumătate, pe lângă că sunt mai costisitoare,  nu sunt racordate la normele europene de învăţămînt superior, respectiv la Procesul Bologna. In plus, studenţii IHTTI recuperează anual, prin retribuţia primită în cadrul practicii profesionale obligatorii în anul I şi II de studiu, dacă aceasta este efectuată în Elveţia, cel puţin  5.000 Frs.

 • La IHTTI există avantajul   înscrierii de două  ori pe an.

 • IHTTI oferă numeroase facilităţi în campusul său modern din Neuchâtel: 9 clase spaţioase; sală de studiu pentru studenţii din ultimul an; iPad personal și acces la internet nelimitat şi gratuit în toate încăperile (nu numai în sala de calculatoare) ; bibliotecă modernă cu toate facilităţile, acces gratuit la un club local de fitness; două restaurante, o cafenea şi un bar destinate studenţilor; diferite activităţi culturale şi sportive, inclusiv excursii organizate de comitetul studenţilor.

 • O proporţie de peste 90% dintre proaspeţii absolvenţi ai IHTTI reuşeşte să încheie un contract de muncă cu hoteluri de lux din diverse ţări ale lumii chiar înainte de a părăsi şcoala, prin intermediul Graduate Career Centre (GCC) şi al International Recruitment Forum (IRF), organizat de două ori  pe an, sau al reţelelor IHTTI şi ale celorlalte 4 şcoli SEG care reunesc foşti absolvenţi (Alumni). Marea majoritate a acestora  se bucură de posibilităţi de avansare rapidă, multiple beneficii specifice industriei hoteliere şi un salariu ce poate atinge, după câţiva ani de ocupare a unei funcţii de top management, 250.000 Euro pe an.

  

ÎNSCRIERI ŞI DETALII SUPLIMENTARE

Centrul European de Cultură, Bucureşti/Brașov
Bucureşti – 1, Str. Sfinţii Voievozi  nr. 49-51,  et. 4, apt.16
Brașov - Str. Poarta Schei nr.13, apt.10
Mobil: 0723-160 925    E-mail :
rocultours@gmail.com
www.ihtti.com; www.studyabroad.ro - Elveţia, IHTTI

Nume de contact: Prof. Maria Burş-Popescu
CONSULTANŢĂ
GRATUITĂ !

. Copyright (c) 2018 studyabroad.ro - Centrul European de Cultură, Bucureşti. Toate drepturile rezervate.