:: Pagina anterioară :: Index HIM :: Contact
DIPLOME
 
:: Certificate și diplome
:: Diplome universitare
:: Diplome postuniversitare
:: Diplome de masterat


ȚĂRI

:: Australia
:: Elveția
:: Italia
:: Marea Britanie
:: Noua Zeelandă
:: Spania
:: SUA


SPECIALIZĂRI

:: Afaceri
:: Tehnologie
:: Ospitalitate
:: Design
:: Alte specializări

 

 
 

Dublă Diplomă Universitară (Elvețiană și Americană)
cu specializare în Finanțe/Resurse umane/Marketing și Management în Afacerile de lux
+ Diplomă oferită de Asociația Americană de Hotelărie oferite de Școala de afaceri a Northwood University din SUA și respectiv de HIM

.
Cursurile 2018 încep de patru ori pe an, respectiv din datele de 8 ianuarie (cu durata până la 23 martie), de 9 aprilie (cu durata până la 22 iunie), de 9 iulie (cu durata până la 21 septembrie) și respectiv de 8 octombrie (cu durata până la 21 decembrie) - termen limită pentru înscrieri - cu cel puțin 3 luni înaintea începerii acestora. Reprezentanța HIM în România – Centrul European de Cultură, București
 

Durată cursuri:

2 semestre academice de câte 11 luni activitate didactică

Cerințe:

Diplomă elvețiană de studii avansate în Management Hotelier Internațional sau Diplomă echivalentă + cunoașterea aprofundată a limbii engleze cu un scor minimal TOEFL iBT de 55-64 puncte și respectiv IELTS de 5,5 puncte (cu un punctaj de peste 4,5 la toate probele)

Costuri semestru: 20.900 Frs/semestru x 2 semestre academice = 41.800 Frs - dacă cursul începe la 8 ianuarie, 9 aprilie sau 9 iulie, respectiv 21.420 Frs x 2 semestre =
42.840 Frs
- dacă cursul începe la 9 octombrie, reprezentând taxă școlarizare + cazare în cameră dublă standard + masă plus 1.800 Frs/semestru x 2 semestre = 3.600 Frs (pentru primele 3 intake-uri 2018) și respectiv 1.850 Frs x 2 = 3.700 Frs  reprezentând permis de rezidență, taxe de rezidență în Elveția, TVA, legitimație de student, manuale și suport cursuri, îndrumător studii max. 10 ore, consiliere academică, acces facilități (bibliotecă, internet, sală de gimnastică), diplomă de absolvire și calificări finale, asigurare medicală și împotriva accidentelor, servicii privind practica profesională și participarea la International Recruitment Forum (IRF), asigurare pentru pagube aduse unei terțe persoane, două excursii sau vizite profesionale, asistență privind cariera profesională după absolvire și afiliere la rețeaua de alumni


IMPORTANT !
 
Costuri suplimentare pentru confort sporit, după cum urmează: 2.000 Frs. pentru cameră single standard; 1.400 Frs pentru loc în cameră dublă de lux (mai încăpătoare, cu baie proprie, TV și DVD); 3.000 Frs. pentru cameră single de lux.

Locul în una dintre camerele cu confort sporit menționate anterior comportă plata integrală cât mai curând după
înscriere, întrucât numărul acestora este limitat și se ocupă pe bază de “primul sosit, primul servit”.

 

AVANTAJE
pentru cei ce doresc să urmeze cursurile universitare BBA în Management-ul Ospitalității cu specializare în Finanțe/Resurse umane/Marketing și Management în Afacerile de
Lux

 • Elveția, situată în centrul Europei, la o distanță de zbor de o oră față de Paris, Roma sau Madrid, reprezintă țara turismului prin excelență, nu numai datorită peisajului său natural încântător, dar și a serviciilor de ospitalitate și a educației în domeniul hotelăriei de cea mai înaltă calitate, cu o tradiție de peste 100 ani.

 • Școlile elvețiene au o reputație mondială consolidată, devansând toate țările occidentale în privința educației din domeniul managementului hotelier. Comparativ, această disciplină este cvasi-absentă în programele de învățământ superior din România.

 • Hotel Institute Montreux (HIM) este situat în centrul orașului Montreux. Aflat în preajma Lacului Geneva și al Munților Alpi, cu înălțimi de 4.000 m, Montreux este supranumit “Perla Elveției”, fiind vizitat anual de sute de mii de turiști. Se află la 1½ h distanță rutieră sau feroviară de aeroportul internațional Geneva. Studenții  HIM sunt cazați în campusuri din centrul orașului Montreux (hotelurile-școală „Europa”, „Miramonte”, „Jura” și „Residence Rosemont”).

 • Înființat în anul 1984, HIM și-a câștigat în ultimii ani faima de lider internațional în domeniul managementului hotelier, situându-se în prezent printre primele institute de învățământ superior în ceea ce privește preferințele de angajare a personalului de conducere de către marile lanțuri hoteliere cum sunt Ritz-Carlton, Marriott sau Intercontinental. Face parte din Swiss Education Group (SEG), cel mai mare holding educațional privat  din Elveția (ce cuprinde în prezent nu mai puțin de cinci școli de management hotelier, cu 7 campusuri și peste 5.000 de studenți anual),  cu predare în limba engleză. Studenții HIM provin din peste  80 de țări.

 • Cursul universitar de 3 ani în Management-ul Ospitalității oferit de HIM și Universitatea Northwood din SUA vizează candidații care dețin o diplomă de bacalaureat. Absolvenții HIM au posibilitatea de a-și continua studiile cu un masterat în Afaceri internaționale - Management-ul ospitalității -, cu specializare în Finanțe, Resurse Umane sau Marketing și Management în Afacerile de Lux. 

 • Hotel Institute Montreux (HIM) este acreditat de ASEH (Asociația Școlilor de Hotelărie din Elveția) și de EduQua (Certificare de calitate pentru instituțiile de formare continuă și învățământ superior din Elveția). Northwood University, cu care HIM lucrează în parteneriat, este recunoscută de către NEASC (New England Association of Schools and Colleges, Inc., SUA), fiind totodată  acreditată de Comisia pentru Invățământ Superior  și respectiv de U.S. Department of Education (echivalentul Ministerului Educației din România) pentru programul său de licență. HIM este recunoscut de asemenea de AIEST, Asociația Internațională de Experți Științifici în Turism ; ASTD, American Society for Training and Development ; CHRIE/EuroCHRIE, Council on Hotel, Restaurant and Institutional Education; EUHOFA, European Association of Hotel School Directors;  Institutul de Ospitalitate (HSMAI, Hospitality Sales & Marketing Association International); IH&RA, International Hotel and Restaurant Association; NAFSA, National Association for Foreign Students Affairs ; Prosper Montagne, Swiss Academy of Gastronomes;  SFPS,  Swiss Federation of Private Schools.
   
 • Plata integrală efectuată cu cel puțin 125 de zile înaintea începerii cursului este recompensată cu o reducere de 5 % din costurile totale (taxă de școlarizare pentru cazare în cameră standard și masă). Reducerea de 5% se acordă și studenților care achită în avans costurile pentru trei trimestre sau mai multe.

 • HIM oferă burse de până la 10.000 Frs celor care se înscriu în anul I pe bază de interviu.

 • Plata integrală efectuată cu cel puțin 125 de zile înaintea începerii cursului este recompensată cu o reducere de 5 % din costurile totale (taxă de școlarizare pentru cazare în cameră standard și masă). Reducerea de 5% se acordă și studenților care achită în avans costurile pentru trei trimestre sau mai multe.

 • HIM oferă posibilitatea înscrierii de patru ori pe an.

 • HIM oferă numeroase facilități: masa și  deseori cazarea în aceeași clădire (hotel școală)  în care au loc cursurile; iPad personal; toate încăperile cu acces la internet; Internet Café; Coffee Shop; diferite activități culturale și sportive, inclusiv excursii organizate de comitetul studenților.

 • Cursurile HIM, soldate cu două diplome universitare oferite de Institut și respectiv de Northwood University, au costuri comparativ mult mai mici decât dacă acestea ar fi urmate în SUA. În plus, studenții HIM pot economisi anual, prin retribuția primită în cadrul practicii profesionale efectuate în Elveția, obligatorie după primele 3 semestre și respectiv după semestrele 4 și 5, cel puțin 5.000 Frs.

 • O proporție de peste 90% dintre proaspeții absolvenți ai HIM reușește să încheie un contract de muncă cu hoteluri de lux din diverse țări ale lumii chiar înainte de a părăsi școala, prin intermediul International Recruitment Forum (IRF), organizat de două ori pe an, sau al rețelelor școlilor SEG de foști absolvenți (Alumni). Astfel, din totalul de peste 40 de absolvenți români ai cursurilor universitare ale HIM înregistrați de Centrul European de Cultură, București începând din anul 2002, majoritatea ocupă astăzi poziții de middle sau de top management în industria ospitalității sau în management și adminstrarea afacerilor în Elveția, România, sau alte părți ale lumii. Având o pregătire multidisciplinară și o educație tipic elvețiană, care nu cuprinde strict doar administrarea unui hotel de lux, ci și temeinice cunoștințe de management, cultură generală și relații internaționale, absolvenții HIM se pot afirma cu succes în orice domeniu de activitate de pe piața internațională a muncii. Dacă rămân în industria ospitalității, se bucură de posibilități de avansare rapidă, multiple beneficii specifice acesteia și un salariu ce poate atinge, după câțiva ani de ocupare a unei funcții de top management, 250.000 Euro pe an.
   

ÎNSCRIERI ȘI DETALII SUPLIMENTARE

Centrul European de Cultură, București – reprezentanța SEG-HIM în România
București – 1, Str. Sfinții Voievozi nr. 49-51, et. 4, apt.16
Brașov, str. Carpatilor 44, bl.B2, et.8, apt.89
Tel./fax: 021/650 32 80 ; mobil : 0723 160 925
E-mail : rocultours@gmail.com

www.studyabroad.ro – Elveția      www.him.ch  
Nume de contact:  Prof. Maria Burș-Popescu

CONSULTANȚĂ GRATUITĂ ! 

. Copyright (c) 2018 studyabroad.ro - Centrul European de Cultură, București. Toate drepturile rezervate.