:: Pagina anterioară :: Index HIM :: Contact
DIPLOME
 
:: Certificate și diplome
:: Diplome universitare
:: Diplome postuniversitare
:: Diplome de masterat


ȚĂRI

:: Australia
:: Elveția
:: Italia
:: Marea Britanie
:: Noua Zeelandă
:: Spania
:: SUA


SPECIALIZĂRI

:: Afaceri
:: Tehnologie
:: Ospitalitate
:: Design
:: Alte specializări

 

 
 
Diplomă Elvețiană Postuniversitară în Management-ul Afacerilor
în Ospitalitate
(Diploma in Hospitality Business Management)
Campusuri universitare în hotelurile „Europa”, „Miramonte”, „Jura” și „Résidence Rosemont”, Montreux, Elveția

Cursurile 2017 încep de patru ori pe an, respectiv din datele de 9 ianuarie (cu durata până la 24 martie), de 3 aprilie (cu durata până la 16 iunie), de 3 iulie (cu durata până la 15 septembrie) și respectiv de 2 octombrie (cu durata până la 15 decembrie) - termen limită pentru înscrieri - cu cel puțin 3 luni înaintea începerii acestora. Reprezentanța HIM în România – Centrul European de Cultură, București
 
 

Durată cursuri:

2 semestre academice de câte 11 săptămâni activitate didactică + 4-6 luni practică profesională în hoteluri sau restaurante din Elveția sau alte țări; salariu în Elveția de 2.172 - 2.450 Frs/lună, din care se scad taxele de cazare, masă și impozite; rămâne pentru cheltuieli personale un venit net lunar de 1.000 – 1.400 Frs.

Cerințe:

Cunoașterea aprofundată a limbii engleze (TOEFL 500 / IELTS 5.0 / peste 50 puncte la testul HIM/OOPT) + diplomă de licență în turism sau în alt domeniu (Administrație, Artă și Cultură, Știință etc.) SAU diplomă de bacalaureat + cel puțin 3 ani experiență într-o muncă de conducere în orice domeniu de activitate.

Costuri semestru: 18.800 Frs/semestru x 2 semestre = 37.600 Frs – dacă cursurile încep în
ianuarie, aprilie sau iulie 201
7 și respectiv 19.250 Frs x 2 semestre = 38.500 Frs dacă cursurile încep în octombrie 2017 (taxă școlarizare + cazare în cameră
dublă standard + masă) plus 2.200 Frs (sem.I) + 1.800 Frs (sem.II) = 4.000 Frs reprezentând costuri înscriere, servicii de primire, weekend introductiv, permis de rezidență, taxe de rezidență în Elveția, TVA, uniformă profesională, legitimație de student, manuale și suport cursuri, îndrumător studii max. 10 ore, consiliere academică, acces facilități (bibliotecă, internet, sală de gimnastică), diplomă de absolvire și calificări finale, asigurare medicală și împotriva accidentelor, servicii privind practica profesională - asigurarea locului de muncă, precum și a participării la International Recruitment Forum (IRF), două excursii sau vizite profesionale, asistență privind cariera profesională după absolvire și afiliere la rețeaua de alumni + 1.500 Frs (garanție/depozit returnabil).


IMPORTANT !
 
Costuri suplimentare pentru confort sporit, după cum urmează: 2.050 Frs. pentru cameră single standard; 1.450 Frs pentru loc în cameră dublă de lux (mai încăpătoare, cu baie proprie, TV și DVD); 3.100 Frs. pentru cameră single de lux.

Locul în una dintre camerele cu confort sporit menționate anterior comportă plata integrală cât mai curând după
înscriere, întrucât numărul acestora este limitat și se ocupă pe bază de “primul sosit, primul servit”.

 

AVANTAJE
pentru cei ce doresc să urmeze cursurile postuniversitare
de Management-ul Afacerilor în Ospitalitate la HIM

 • Elveția, situată în centrul Europei, la o distanță de zbor de o oră față de Paris, Roma sau Madrid, reprezintă țara turismului prin excelență, nu numai datorită peisajului său natural încântător, dar și a serviciilor de ospitalitate și a educației în domeniul hotelăriei de cea mai înaltă calitate, cu o tradiție de peste 100 ani.

 • Școlile elvețiene au o reputație mondială consolidată, devansând toate țările occidentale în privința educației din domeniul managementului hotelier. Comparativ, această disciplină este cvasi-absentă în programele de învățământ superior din România.

 • Hotel Institute Montreux (HIM) este situat în centrul orașului Montreux. Aflat în preajma Lacului Geneva și al Munților Alpi, cu înălțimi de 4.000 m, Montreux este supranumit “Perla Elveției”, fiind vizitat anual de sute de mii de turiști. Se află la 1½ h distanță rutieră sau feroviară de aeroportul internațional Geneva. Studenții  HIM sunt cazați în campusuri din centrul orașului Montreux (hotelurile-școală „Europa”, „Miramonte”, „Jura” și „Residence Rosemont”).

 • Înființat în anul 1984, HIM și-a câștigat în ultimii ani faima de lider internațional în domeniul managementului hotelier, situându-se în prezent printre primele institute de învățământ superior în ceea ce privește preferințele de angajare a personalului de conducere de către marile lanțuri hoteliere cum sunt Ritz-Carlton, Marriott sau Intercontinental. Face parte din Swiss Education Group (SEG), cel mai mare holding educațional privat  din Elveția (ce cuprinde în prezent nu mai puțin de cinci școli de management hotelier, cu 7 campusuri și peste 5.000 de studenți anual),  cu predare în limba engleză. Studenții HIM provin din peste  80 de țări.

 • În semn de recunoaștere a contribuției sale la dezvoltarea învățământului superior din domeniul turismului, SEG a devenit în 2012 membru afiliat al UNWTO (United Nations World Tourism Organisation)

 • HIM este acreditat de ASEH (Asociația Școlilor de Hotelărie din Elveția) ; NEASC (New England Association of Schools and Colleges Inc., USA), recunoscută de Comisia pentru Invățământ Superior (CIHE) și respectiv de U.S. Department of Education (echivalentul Ministerului Educației din România) și de EduQua (Certificare de calitate pentru instituțiile de formare continuă și învățământ superior din Elveția). Totodată,  HIM este acreditat de University of Northwood, SUA (recunoscută de Higher Learning Commission din SUA și NEASC) pentru programul de licență. In plus, HIM este afiliat la  AH&LA (Asociația Americană de Hotelărie și Cazare) ; AIEST, Asociația Internațională de Experți Științifici în Turism; ASTD, American Society for Training and Development; CHRIE/EuroCHRIE, Council on Hotel, Restaurant and Institutional Education; EUHOFA, International Association of Hotel Schools;  Institute of Hospitality, Marea Britanie; IH&RA, International Hotel and Restaurant Association; HSMAI, Hospitality Sales & Marketing Association International;  NAFSA, National Association for Foreign Students Affairs; Prosper Montagne, Swiss Academy of Gastronomes; SFPS, Swiss Federation of Private Schools.

 • Plata integrală efectuată cu cel puțin 125 de zile înaintea începerii cursului este recompensată cu o reducere de 5 % din costurile totale (taxă de școlarizare pentru cazare în cameră standard și masă). Reducerea de 5% se acordă și studenților care achită în avans costurile pentru trei trimestre sau mai multe.

 • Cursul postuniversitar de Management-ul Afacerilor în Ospitalitate oferit de HIM vizează candidații care dețin o diplomă universitară, indiferent de profilul acesteia și care doresc să ocupe funcții executive în industria ospitalității imediat după absolvire sau să-și continue studiile la HIM cu un masterat executiv - Master of International Business in Hospitality Management cu specializare în Finanțe (cu sprijinul unor experți de la Banque Privée Edmond de Rothschild), Marketing (cu sprijinul unor experți de la Montreaux Jazz Festival) sau Resurse Umane (cu sprijinul unor specialiști din lanțul hotelier "Four Seasons").

 • HIM oferă posibilitatea înscrierii de patru ori pe an.

 • HIM oferă numeroase facilități: masa și  deseori cazarea în aceeași clădire (hotel școală)  în care au loc cursurile; iPad personal; toate încăperile cu acces la internet; Internet Café; Coffee Shop; diferite activități culturale și sportive, inclusiv excursii organizate de comitetul studenților.

 • În condițiile în care numărul locurilor de muncă din industria ospitalității crește vertiginos, de la 238 milioane (2008) la 297 milioane (2018), iar numărul turiștilor la nivel mondial va ajunge la 1,6 miliarde în 2020 și respectiv la 1,8 miliarde în 2030 față de 935 milioane în 2010, se așteaptă ca cererea de cadre de conducere (middle management și top management) din industria ospitalității să crească constant. Absolvenții programului postuniversitar al HIM, îndeosebi cei ce urmează apoi un curs de masterat executiv, sunt extrem de bine cotați pe piața internațională a muncii, mai cu seamă dacă aceștia prezintă și stagii de practică profesională efectuate în hoteluri de lux din Elveția sau din alte țări ale lumii. 90% dintre aceștia, sigur în funcție de performanța individuală, încheie un contract de muncă chiar înainte de a părăsi școala. Aceasta se realizează în principal prin intermediul International Recruitment Forum (IRF), organizat de două ori pe an, care reunește peste 200 de companii interesate să recruteze studenți direct de la școlile SEG, respectiv reprezentanți ai unor mari lanțuri hoteliere, hoteluri tip « boutique », linii aeriene, vase de croazieră, organizatori de conferințe și evenimente, cazinouri, agenții de recrutare etc.

  

ÎNSCRIERI ȘI DETALII SUPLIMENTARE

Centrul European de Cultură, București – reprezentanța SEG-HIM în România
București – 1, Str. Sfinții Voievozi nr. 49-51, et. 4, apt.16
Brașov, str. Carpatilor 44, bl.B2, et.8, apt.89
Tel./fax: 021/650 32 80 ; mobil : 0723 160 925
E-mail : rocultours@gmail.com

www.studyabroad.ro – Elveția      www.him.ch  
Nume de contact:  Prof. Maria Burș-Popescu

CONSULTANȚĂ GRATUITĂ ! 

. Copyright (c) 2017 studyabroad.ro - Centrul European de Cultură, București. Toate drepturile rezervate.