:: Pagina anterioară :: Index HIM :: Contact
DIPLOME
 
:: Certificate și diplome
:: Diplome universitare
:: Diplome postuniversitare
:: Diplome de masterat


ȚĂRI

:: Australia
:: Elveția
:: Italia
:: Marea Britanie
:: Noua Zeelandă
:: Spania
:: SUA


SPECIALIZĂRI

:: Afaceri
:: Tehnologie
:: Ospitalitate
:: Design
:: Alte specializări

 

 
 Diplomă elvețiană în Management Hotelier Operațional
(Swiss Diploma in Hotel Operations Management)

Cursurile 2017 încep de patru ori pe an, respectiv din datele de 9 ianuarie (cu durata până la 24 martie), de 3 aprilie
(cu durata până la 16 iunie), de 3 iulie (cu durata până la 15 septembrie) și respectiv de 2 octombrie (cu durata până la 15 decembrie) - termen limită pentru înscrieri - cu cel puțin 3 luni înaintea începerii acestora.
Reprezentanța HIM în România – Centrul European de Cultură, București
 

Durată cursuri: 3 trimestre academice de câte 11 săptămâni activitate didactică + 4-6 luni practică profesională în hoteluri sau restaurante din Elveția sau alte țări; salariu în Elveția de 2.172 - 2.450 Frs/lună, din care se scad taxele de cazare, masă și impozite; rămâne pentru cheltuieli personale un venit net lunar de 1.000 – 1.400 Frs.

Cerințe: Diplomă de bacalaureat + cunoașterea aprofundată a limbii engleze (TOEFL 500 / IELTS 5.0 / peste 50 puncte la testul OOPT/ HIM)

Costuri trimestru: 15.530 Frs x 3 trimestre = 46.590 Frs. - dacă cursul începe la 9 ianuarie, 3 aprilie sau 3 iulie, respectiv 15.830 Frs x 3 trimestre = 47.490 Frs - dacă cursul începe la 2 octombrie, reprezentând taxă școlarizare + cazare în cameră dublă standard + masă plus 2.200 Frs + 1.800 Frs + 1.800 Frs = 5.800 Frs reprezentând costuri înscriere, servicii de primire, weekend introductiv, permis de rezidență, taxe de rezidență în Elveția, TVA, uniformă profesională, legitimație de student, iPad personal, manuale și suport cursuri, îndrumător studii max. 10 ore, consiliere academică, acces facilități (bibliotecă, internet, sală de gimnastică), diplomă de absolvire și calificări finale, asigurare medicală și împotriva accidentelor, servicii privind practica profesională - asigurarea acesteia după primul an de studiu și consiliere pentru cel de al doilea, precum și a participării la International Recruitment Forum (IRF), asigurare pentru pagube aduse unei terțe persoane, două excursii sau vizite profesionale, asistență privind cariera profesională după absolvire și afiliere la rețeaua de alumni + 1.500 Frs (garanție/depozit returnabil - se plătește numai la începutul cursului). Se restituie la finele facultății și servește ca rezervă, de exemplu la acoperirea asigurării medicale lunare (135 Frs) pe timpul practicii profesionale.


IMPORTANT !
 
Costuri suplimentare pentru confort sporit, după cum urmează: 2.000 Frs. pentru cameră single standard; 1.400 Frs. pentru loc în cameră dublă de lux (mai încăpătoare, cu baie proprie, TV și DVD); 3.000 Frs. pentru cameră single de lux.
.
Locul în una dintre camerele cu confort sporit menționate anterior comportă plata integrală cât mai curând după înscriere, întrucât numărul acestora este limitat și se ocupă pe bază de “primul sosit, primul servit”.

 

AVANTAJE
pentru cei ce doresc să urmeze cursurile universitare BBA în Management-ul Ospitalității cu specializare în Finanțe/Resurse umane/Marketing și Management în Afacerile de lux

 • Elveția, situată în centrul Europei, la o distanță de zbor de o oră față de Paris, Roma sau Madrid, reprezintă țara turismului prin excelență, nu numai datorită peisajului său natural încântător, dar și a serviciilor de ospitalitate și a educației în domeniul hotelăriei de cea mai înaltă calitate, cu o tradiție de peste 100 ani.

 • Școlile elvețiene au o reputație mondială consolidată, devansând toate țările occidentale în privința educației din domeniul managementului hotelier. Comparativ, această disciplină este cvasi-absentă în programele de învățământ superior din România.

 • Hotel Institute Montreux (HIM) este situat în centrul orașului Montreux. Aflat în preajma Lacului Geneva și al Munților Alpi, cu înălțimi de 4.000 m, Montreux este supranumit “Perla Elveției”, fiind vizitat anual de sute de mii de turiști. Se află la 1½ h distanță rutieră sau feroviară de aeroportul internațional Geneva. Studenții  HIM sunt cazați în campusuri din centrul orașului Montreux (hotelurile-școală „Europa”, „Miramonte”, „Jura” și „Residence Rosemont”).

 • Înființat în anul 1984, HIM și-a câștigat în ultimii ani faima de lider internațional în domeniul managementului hotelier, situându-se în prezent printre primele institute de învățământ superior în ceea ce privește preferințele de angajare a personalului de conducere de către marile lanțuri hoteliere cum sunt Ritz-Carlton, Marriott sau Intercontinental. Face parte din Swiss Education Group (SEG), cel mai mare holding educațional privat  din Elveția (ce cuprinde în prezent nu mai puțin de cinci școli de management hotelier, cu 7 campusuri și peste 5.000 de studenți anual),  cu predare în limba engleză. Studenții HIM provin din peste  80 de țări.

 • Cursul universitar de 3 ani în Management-ul Ospitalității  oferit de HIM și Universitatea Northwood din SUA  vizează candidații care dețin o diplomă de bacalaureat. Absolvenții HIM au posibilitatea de a-și continua studiile universitare cu un masterat în Afaceri internaționale - Management-ul ospitalității -, cu specializare în Finanțe, Resurse Umane sau Marketing și Management în Afacerile de lux.

 • HIM este acreditat de ASEH (Asociația Școlilor de Hotelărie din Elveția) ; NEASC (New England Association of Schools and Colleges Inc., USA), recunoscută de Comisia pentru Invățământ Superior (CIHE) și respectiv de U.S. Department of Education (echivalentul Ministerului Educației din România) și de EduQua (Certificare de calitate pentru instituțiile de formare continuă și învățământ superior din Elveția). Totodată,  HIM este acreditat de University of Northwood, SUA (recunoscută de Higher Learning Commission din SUA și NEASC) pentru programul de licență. In plus, HIM este afiliat la  AH&LA (Asociația Americană de Hotelărie și Cazare) ; AIEST, Asociația Internațională de Experți Științifici în Turism; ASTD, American Society for Training and Development; CHRIE/EuroCHRIE, Council on Hotel, Restaurant and Institutional Education; EUHOFA, International Association of Hotel Schools;  Institute of Hospitality, Marea Britanie; IH&RA, International Hotel and Restaurant Association; HSMAI, Hospitality Sales & Marketing Association International;  NAFSA, National Association for Foreign Students Affairs; Prosper Montagne, Swiss Academy of Gastronomes; SFPS, Swiss Federation of Private Schools.

 • Plata integrală efectuată cu cel puțin 125 de zile înaintea începerii cursului este recompensată cu o reducere de 5 % din costurile totale (taxă de școlarizare pentru cazare în cameră standard și masă). Reducerea de 5% se acordă și studenților care achită în avans costurile pentru trei trimestre sau mai multe.

 • HIM oferă posibilitatea înscrierii de patru ori pe an.

 • HIM oferă numeroase facilități: masa și  deseori cazarea în aceeași clădire (hotel școală)  în care au loc cursurile; iPad personal; toate încăperile cu acces la internet; Internet Café; Coffee Shop; diferite activități culturale și sportive, inclusiv excursii organizate de comitetul studenților.

 • Cursurile HIM, soldate cu două diplome universitare oferite de Institut și respectiv de Northwood University, au costuri comparativ mult mai mici decât dacă acestea ar fi urmate în SUA. În plus, studenții HIM pot economisi anual, prin retribuția primită în cadrul practicii profesionale efectuate în Elveția, obligatorie după primele 3 semestre și respectiv după semestrele 4 și 5, cel puțin 5.000 Frs.

 • O proporție de peste 90% dintre proaspeții absolvenți ai HIM reușește să încheie un contract de muncă cu hoteluri de lux din diverse țări ale lumii chiar înainte de a părăsi școala, prin intermediul International Recruitment Forum (IRF), organizat de două ori pe an, sau al rețelelor școlilor SEG de foști absolvenți (Alumni). Astfel, din totalul de peste 40 de absolvenți români ai cursurilor universitare ale HIM înregistrați de Centrul European de Cultură, București începând din anul 2002, majoritatea ocupă astăzi poziții de middle sau de top management în industria ospitalității sau în management și adminstrarea afacerilor în Elveția, România, sau alte părți ale lumii. Având o pregătire multidisciplinară și o educație tipic elvețiană, care nu cuprinde strict doar administrarea unui hotel de lux, ci și temeinice cunoștințe de management, cultură generală și relații internaționale, absolvenții HIM se pot afirma cu succes în orice domeniu de activitate de pe piața internațională a muncii. Dacă rămân în industria ospitalității, se bucură de posibilități de avansare rapidă, multiple beneficii specifice acesteia și un salariu ce poate atinge, după câțiva ani de ocupare a unei funcții de top management, 250.000 Euro pe an.
   

ÎNSCRIERI ȘI DETALII SUPLIMENTARE

Centrul European de Cultură, București – reprezentanța SEG-HIM în România
București – 1, Str. Sfinții Voievozi nr. 49-51, et. 4, apt.16
Brașov, str. Carpatilor 44, bl.B2, et.8, apt.89
Tel./fax: 021/650 32 80 ; mobil : 0723 160 925
E-mail : rocultours@gmail.com

www.studyabroad.ro – Elveția      www.him.ch  
Nume de contact:  Prof. Maria Burș-Popescu

CONSULTANȚĂ GRATUITĂ ! 

. Copyright (c) 2017 studyabroad.ro - Centrul European de Cultură, București. Toate drepturile rezervate.