:: Pagina anterioară :: Index HIM :: Contact
DIPLOME
 
:: Certificate și diplome
:: Diplome universitare
:: Diplome postuniversitare
:: Diplome de masterat


ȚĂRI

:: Australia
:: Elveția
:: Italia
:: Marea Britanie
:: Noua Zeelandă
:: Spania
:: SUA


SPECIALIZĂRI

:: Afaceri
:: Tehnologie
:: Ospitalitate
:: Design
:: Alte specializări

 

 
 Diplomă elvețiană în Management Hotelier Operațional
(Swiss Diploma in Hotel Operations Management)
Se obține după un an de studiu, inclusiv modulul de practică profesională de la finele primului an de studiu

Cursurile 2018 încep de patru ori pe an, respectiv din datele de 8 ianuarie (cu durata până la 23 martie), de 9 aprilie (cu durata până la 22 iunie), de 9 iulie (cu durata până la 21 septembrie) și respectiv de 8 octombrie (cu durata până la 21 decembrie). Termen limită pentru înscrieri - cu cel puțin 3 luni înaintea începerii acestora. Reprezentanța HIM în România – Centrul European de Cultură, București/Brașov
 

Durată cursuri: 3 trimestre academice de câte 11 săptămâni activitate didactică (în anul I de studiu) + 4-6 luni practică profesională (la finele anului I de studiu) în hoteluri sau restaurante din Elveția sau alte țări; salariu în Elveția de 2.172 Frs/lună, din care se scad taxele de cazare, masă și impozite; rămâne pentru cheltuieli personale un venit net lunar de 1.000 – 1.400 Frs.


Cerințe admitere: Diplomă de bacalaureat + cunoașterea aprofundată a limbii engleze cu un scor minimal TOEFL iBT de 55-64 puncte și respectiv IELTS de 5,5 puncte (cu un punctaj de peste 4,5 la toate probele)

Costuri trimestru: 15.830 Frs x 3 trimestre = 47.490 Frs - dacă cursul începe la 8 ianuarie, 9 aprilie sau 9 iulie, respectiv 16.230 Frs x 3 trimestre = 48.690 Frs - dacă cursul începe la 8 octombrie, reprezentând taxă școlarizare + cazare în cameră dublă standard + masă în anul I plus 2.200 Frs + 1.800 Frs + 1.800 Frs = 5.800 Frs (pentru primele trei intake-uri din anul I 2018) și respectiv 2.250 Frs + 1.850 Frs + 1.850 Frs = 5.950 Frs (pentru ultimul intake de toamnă din anul I 2018) reprezentând costuri înscriere, servicii de primire, weekend introductiv, permis de rezidență, taxe de rezidență în Elveția, TVA, uniformă profesională, legitimație de student, manuale și suport cursuri, iPad, îndrumător studii max. 10 ore, consiliere academică, acces facilități (bibliotecă, internet, sală de gimnastică), diplomă de absolvire și calificări finale, asigurare medicală și împotriva accidentelor, servicii privind practica profesională - asigurarea acesteia după primul an de studiu și consiliere pentru cel de al doilea, precum și a participării la International Recruitment Forum (IRF), asigurare pentru pagube aduse unei terțe persoane, două excursii sau vizite profesionale, asistență privind cariera profesională după absolvire și afiliere la rețeaua de alumni + 1.500 Frs (garanție/depozit returnabil - se plătește numai la începutul cursului, în primul an). Se restituie la finele facultății și servește ca rezervă, de exemplu la acoperirea asigurării medicale lunare (135 Frs) pe timpul practicii profesionale efectuate Elveția.
 


IMPORTANT !
 
Costuri suplimentare pentru confort sporit, după cum urmează: 2.050 Frs. pentru cameră single standard; 1.450 Frs. pentru loc în cameră dublă de lux (mai încăpătoare, cu baie proprie, TV și DVD); 3.100 Frs. pentru cameră single de lux.
.
Locul în una dintre camerele cu confort sporit menționate anterior comportă plata integrală cât mai curând după înscriere, întrucât numărul acestora este limitat și se ocupă pe bază de “primul sosit, primul servit”.

 

AVANTAJE
pentru cei ce doresc să urmeze cursurile universitare HIM pentru a obține
"American Bachelor of Business Administration" - BBA în Management-ul Ospitalității cu specializare în Finanțe/Resurse umane/Marketing și Management în Afacerile de lux

 • Elveția, situată în centrul Europei, la o distanță de zbor de o oră față de Paris, Roma sau Madrid, reprezintă țara turismului prin excelență, nu numai datorită peisajului său natural încântător, dar și a serviciilor de ospitalitate și a educației în domeniul hotelăriei de cea mai înaltă calitate, cu o tradiție de peste 100 ani.

 • Școlile elvețiene au o reputație mondială consolidată, devansând toate țările occidentale în privința educației din domeniul managementului hotelier. Comparativ, această disciplină este cvasi-absentă în programele de învățământ superior din România.

 • Hotel Institute Montreux (HIM) este situat în centrul orașului Montreux. Aflat în preajma Lacului Geneva și al Munților Alpi, cu înălțimi de 4.000 m, Montreux este supranumit “Perla Elveției”, fiind vizitat anual de sute de mii de turiști. Se află la 1½ h distanță rutieră sau feroviară de aeroportul internațional Geneva. Studenții  HIM sunt cazați în campusuri din centrul orașului Montreux (hotelurile-școală „Europa”, „Miramonte”, „Jura” și „Residence Rosemont”).

 • Înființat în anul 1984, HIM și-a câștigat în ultimii ani faima de lider internațional în domeniul managementului hotelier, situându-se în prezent printre primele institute de învățământ superior din lume în ceea ce privește preferințele de angajare a personalului de conducere de către marile lanțuri hoteliere cum sunt Ritz-Carlton, Marriott sau Intercontinental. Face parte din Swiss Education Group (SEG), cel mai mare holding educațional privat  din Elveția (ce cuprinde în prezent nu mai puțin de cinci școli de management hotelier, cu 7 campusuri și peste 5.000 de studenți anual),  cu predare în limba engleză. Studenții HIM provin din peste  80 de țări.

 • Cursul universitar de 3 ani în Management-ul Ospitalității oferit de HIM și Universitatea Northwood din SUA vizează candidații care dețin o diplomă de bacalaureat. Absolvenții HIM au posibilitatea de a-și continua studiile cu un masterat în Afaceri internaționale - Management-ul ospitalității -, cu specializare în Finanțe, Resurse Umane sau Marketing și Management în Afacerile de Lux. 

 • Hotel Institute Montreux (HIM) este acreditat de ASEH (Asociația Școlilor de Hotelărie din Elveția) și de EduQua (Certificare de calitate pentru instituțiile de formare continuă și învățământ superior din Elveția). Northwood University, cu care HIM lucrează în parteneriat, este recunoscută de către NEASC (New England Association of Schools and Colleges, Inc., SUA), fiind totodată  acreditată de Comisia pentru Invățământ Superior  și respectiv de U.S. Department of Education (echivalentul Ministerului Educației din România) pentru programul său de licență. HIM este recunoscut de asemenea de AIEST, Asociația Internațională de Experți Științifici în Turism ; ASTD, American Society for Training and Development ; CHRIE/EuroCHRIE, Council on Hotel, Restaurant and Institutional Education; EUHOFA, European Association of Hotel School Directors;  Institutul de Ospitalitate (HSMAI, Hospitality Sales & Marketing Association International); IH&RA, International Hotel and Restaurant Association; NAFSA, National Association for Foreign Students Affairs ; Prosper Montagne, Swiss Academy of Gastronomes;  SFPS,  Swiss Federation of Private Schools.
   
 • HIM oferă burse de până la 10.000 Frs celor care se înscriu în anul I pe bază de interviu.

 • Plata integrală efectuată cu cel puțin 125 de zile înaintea începerii cursului este recompensată cu o reducere de 5 % din costurile totale (taxă de școlarizare pentru cazare în cameră standard și masă). Reducerea de 5% se acordă și studenților care achită în avans costurile pentru trei trimestre sau mai multe.

 • HIM oferă posibilitatea înscrierii de patru ori pe an.

 • HIM oferă numeroase facilități: masa și  deseori cazarea în aceeași clădire (hotel școală)  în care au loc cursurile; iPad personal; toate încăperile cu acces la internet; Internet Café; Coffee Shop; diferite activități culturale și sportive, inclusiv excursii organizate de comitetul studenților.

 • Cursurile HIM, soldate cu două diplome universitare oferite de Institut și respectiv de Northwood University, au costuri comparativ mult mai mici decât dacă acestea ar fi urmate în SUA. În plus, studenții HIM pot economisi anual, prin retribuția primită în cadrul practicii profesionale efectuate în Elveția, obligatorie după primele 3 semestre și respectiv după semestrele 4 și 5, cel puțin 5.000 Frs.

 • O proporție de peste 90% dintre proaspeții absolvenți ai HIM reușește să încheie un contract de muncă cu hoteluri de lux din diverse țări ale lumii chiar înainte de a părăsi școala, prin intermediul International Recruitment Forum (IRF), organizat de două ori pe an, sau al rețelelor școlilor SEG de foști absolvenți (Alumni). Astfel, din totalul de peste 40 de absolvenți români ai cursurilor universitare ale HIM înregistrați de Centrul European de Cultură, București începând din anul 2002, majoritatea ocupă astăzi poziții de middle sau de top management în industria ospitalității sau în management și adminstrarea afacerilor în Elveția, România, sau alte părți ale lumii. Având o pregătire multidisciplinară și o educație tipic elvețiană, care nu cuprinde strict doar administrarea unui hotel de lux, ci și temeinice cunoștințe de management, cultură generală și relații internaționale, absolvenții HIM se pot afirma cu succes în orice domeniu de activitate de pe piața internațională a muncii. Dacă rămân în industria ospitalității, se bucură de posibilități de avansare rapidă, multiple beneficii specifice acesteia și un salariu ce poate atinge, după câțiva ani de ocupare a unei funcții de top management, 250.000 Euro pe an.
   

ÎNSCRIERI ȘI DETALII SUPLIMENTARE

Centrul European de Cultură, București/Brașov – reprezentanța SEG-HIM în România
București – 1, Str. Sfinții Voievozi nr. 49-51, et. 4, apt.16
Brașov Str. Poarta Schei nr. 13, apt.10
Mobil : 0723 160 925
E-mail : rocultours@gmail.com

www.studyabroad.ro – Elveția      www.him.ch  
Nume de contact:  Prof. Maria Burș-Popescu

CONSULTANȚĂ GRATUITĂ ! 

. Copyright (c) 2018 studyabroad.ro - Centrul European de Cultură, București. Toate drepturile rezervate.